Hoppa till sidans innehåll

Strategi Hyrhäst


Under vårterminen 2010 förverkligade GRYS en dröm! Föreningen erbjuder sina medlemmar möjlighet att pröva på att vara hästägare en eller par dagar i veckan under en termin i taget. Det innebär att du får ta det fulla ansvaret för att sköta och rida "din" häst under de dagar som du hyr hästen från Gunnebo Ryttarsällskap.
Föreningen har köpt in en häst, Mr. Darcy som tillsammans med en eventuellt andra häst är de hästar vi hyr ut, alternativt kommer någon/några av ridskolans nuvarande hästar att få vara "ledig" från ridskolan för att gå som hyrhäst under en termin. Hyrhästarna står i de två nybyggda uteboxarna som står nedanför ridskolestallet.
 
Målgrupp
Vi riktar oss främst till unga medlemmar, födda 1995 eller tidigare, som rider i grupp 3 och uppåt. Du får möjlighet att hyra din häst en eller två dagar i veckan. Om du hyr hästen två dagar i veckan så ingår en helgdag (lördag eller söndag) och en vardag. Det innebär att en och samma häst kommer att hyras av max 4 personer. En dag i veckan vill vi att hästen skall vara ledig, precis som ridskolans hästar är. Den lediga dagen kan vara en vardag.
Exempel
Häst A
person 1: lördag och tisdag, person 2: söndag och onsdag, person 3: måndag samt person 4: fredag. Häst A är ledig på torsdagar.
Häst B
person 1: söndag och torsdag, person 2: lördag och onsdag, person 3: tisdag samt person 4: måndag. Häst B är ledig på fredagar.
 
Helgarbetslag
Vi ser gärna att alla som hyr hästarna bildar ett gemensamt helgarbetslag och ingår i helgarbets-schemat för ridskolans hästar.
 
Tävlingar
Om du vill tävla med din hyrhäst är det naturligtvis helt OK, bara du kommer överens med övriga personer som hyr samma häst, så att det inte kolliderar med deras hyrdagar. Om du vill tävla utanför GRYS måste du ha GRÖNT KORT. Vaccinationsintyg och hästens pass måste du visa upp på tävlingsplatsen. Därför måste du meddela GRYS om du vill anmäla dig till tävlingar utanför klubben. Du ska också kunna ta ansvar för att på ett säkert sätt transportera hästen till tävlingsplatsen. Det innebär att det är lämpligt att dina föräldrar också har GRÖNT KORT (om du inte har körkort själv).
 
Uthyrningsperioder
Hyrhästarna kommer att vara tillgängliga för uthyrning under hela året med undantag för juli månad, då de kommer att vara på sommar-bete med ridskolans övriga hästar. Hyreskontrakt skrivs för en termin i taget, dvs januari – juni respektive augusti – december, och kan efter överenskommelse eventuellt förlängas.
 
Tränare
Du får naturligtvis träna din häst under en tränare som du själv kontaktar. Du får dock inte hyra eller låna ut din häst till någon annan än de vi har kommit överens om i kontraktet.
 
Övrigt
Du som hyr hästen skall ta det fulla ansvaret för att fodra, mocka, sköta och rida hästen de dagar du hyr den. Morgon- och lunchfodring samt utsläpp i rasthage kommer dock, efter överenskommelse, att kunna skötas av ridskolan. Hyrhästarna kommer att ha en egen rasthage. Personalen hjälper dig att upprätta foderstat och ridskolans hovslagare blir också hyrhästarnas hovslagare. Om din häst har oturen att bli sjuk så måste du kontakta hästägaren (GRYS) så att vi kan komma överens om vilken veterinär som skall tillkallas. Om hästen blir sjuk måste den fortsätta skötas, så ditt ansvar upphör inte även om oturen är framme. Ett arbetsschema som reglerar hur hästens träning bör se ut respektive vecka kommer att upprättas, så att markarbete, hopp- och dressyrträning samt uteritt kan fördelas jämt mellan alla inblandade personer. Hästen kan t ex inte hoppas varje dag i veckan och samtidigt bör alla som hyr hästen få möjlighet att hoppträna sin häst regelbundet.
 
Kostnad
Överenskommelse om att hyra häst kommer att göras för en termin i taget. Kostnaden är 600 kr per månad för en riddag i veckan. I kostnaden ingår boxhyra, hästutrustning, foder och vatten, torv och gödselhantering, hovslagare, veterinärvård, försäkring för hästen, tillgång till rasthage samt ridanläggningen (manege, paddock, ridvägar) på samma villkor som föreningens övriga privathästägare.
 
Anmälan
Om du tycker att Strategi Hyrhäst låter intressant så anmäl ditt intresse hos instruktörerna på expeditionen. Vi vill veta vad du heter, ålder, ridgrupp, hemtelefonnr och dina föräldrars namn (om du är under 18 år). Vi kommer att kontakta dig för att diskutera villkor och skriva kontrakt. Innan vi skriver kontrakt kommer du naturligtvis att få provrida den häst du vill hyra, för att se om hästen och du passar ihop och trivs med varandra. Om intresset blir så stort att vi tvingas prioritera bland alla intresseanmälningar kommer intervjuer att hållas med dig (och dina föräldrar om du är under 18 år). Styrelsen förbehåller sig rätten att avgöra vem som skall få hyra hästen.
 
 
 
Förebilder i Strategi Hyrhäst
Vi vill att du som hyr häst av oss skall känna glädje över att få pröva på att vara hästägare. Vi hoppas att det kommer att utveckla dig och din ridning! Tänk på att just du är en förebild för många andra! Förhoppningsvis kommer Strategi Hyrhäst att utveckla både dig och föreningen.
Vi hoppas att Strategi Hyrhäst har väckt din nyfikenhet och önskar dig varmt välkommen att anmäla ditt intresse!
 
Uppdaterad: 25 DEC 2016 16:43 Skribent: Redaktörn


 


Här hittar du vår

webbshop:

 

Logo Prima 4 you profilkläder

 

 
 

 
Antal besök sen 090329:

url and counting visits

Accurate Visits

GRYS sponsorer...
  
 
 
 
 
 
 

Postadress:
Gunnebo RS - Ridsport
Eva Regnéll, Christina Halls Väg
43136 Mölndal

Kontakt:
Tel: 031276200
E-post: This is a mailto link

Se all info