Hoppa till sidans innehåll

Info om feber och sjukdomstillstånd 6 mars


Uppdaterad info 6 mars: Från och med torsdag den 7 mars öppnar vi verksamheten igen efter att ha haft stängt en vecka. Alla elever kommer att få information via e-post om när ersättningslektion kommer att erbjudas.

Totalt nio hästar har varit febersjuka i omgångar den senaste veckan. Idag (onsdag 6 mars) är alla hästar feberfria men läget är inte helt stabilt för alla. Hästarna kan fortfarande drabbas av nya tillfälliga febertoppar. Ingen av våra hästar har varit snuviga, haft hosta eller svullna lymfkörtlar, det enda symtom vi haft är just feber. 

Det är viktigt att vi alla hjälps åt att följa strikta hygienrutiner, så att fortsatt smittspridning förhindras. Det betyder att ingen får komma till vårt stall i samma kläder/skor och utrustning som varit i ett annat stall och ingen bör gå från vårt stall till ett annat i samma kläder/skor och utrustning utan att desinficera/tvätta allt. Använd Vircon och handsprit, desinficera skor och utrustning varje gång du kommer till eller går från stallet. Det står baljor med Virconlösning i entrén till vårt stall, handsprit finns vid entrén och på varje toalett. Tvätta kläder och hår när du kommer hem från stallet. 

Försök att undvika att gå runt till alla hästar bara för att "hälsa". Det räcker gott att du fokuserar på att bara ta hand om den häst du ska rida. Om vi alla hjälps åt att följa dessa hygienrutiner så hoppas vi slippa fler feberutbrott och istället får en fortsatt fin vår med rolig ridning på friska hästar! Tack för förståelse och hjälp! Hälsningar personal och ordförande GRYS

Uppdaterad info 5 mars: Tyvärr har vi fortfarande hästar med feber. Det cirkulerar olika smittsamma infektionssjukdomar runt omkring oss och nio av våra egna hästar har drabbats under den gångna veckan. Idag, tisdag, har en häst återinsjuknat med 39,4 graders feber. Ingen av våra hästar uppvisar några andra symtom än feber. 

Vi hade hoppats på att alla hästar skulle vara helt feberfria idag och i så fall öppnat lektionsverksamheten i morgon, onsdag 6 mars. Men i nuläget vill vi vara försiktiga och varken utsätta hästarna för arbete med "feber i kroppen" eller den smittorisk det innebär att ha verksamheten öppen. Det handlar om att skydda både våra egna hästar, oss själva och andra anläggningar från smittspridning. Vi kommer att ha ny veterinärkontakt imorgon för att få vägledning i vad som är lämpligt att göra ur ett djurskyddsperspektiv. Det är möjligt att vi öppnar på torsdag den 7 mars, under förutsättning att inga nya hästar insjuknar under onsdagen med feber eller andra infektionssymtom. 

Ridlärarna planerar nu för hur inställda lektioner ska ersättas i alla berörda grupper. Alla ersättningslektioner kommer att hållas under vårterminen 2019. Alla elever i varje lektionsgrupp kommer inom kort att få information via e-post med preliminärt besked om när ersättningslektion erbjuds för respektive inställd/a lektion/er. Schema med definitivt besked om varje ersättningslektion kommer också att publiceras på hemsidan snarast. 

Till sist beklagar personal och styrelse den olägenhet och besvär detta infektionsutbrott medför för våra medlemmar. Men vi hoppas på förståelse för de åtgärder vi tvingas vidta till skydd för hästar och verksamhet. 
Med vänlig hälsning, personal och ordförande GRYS

Uppdaterad info 3 mars: Vi har fortfarande en febersjuk häst. Lektionsverksamheten är tillsvidare stängd fram till och med tisdag den 5 mars i förebyggande syfte.

Info 1 mars: Veterinär har tagit prover och provresultatet är negativt, det vill säga att det inte visar några tecken på kvarka eller andra anmälningspliktiga infektionssjukdomar. Trots det har två nya hästar fått feber idag, fredag. Tre av fyra hästar som insjuknade i onsdags har idag varit feberfria. Inga hästar uppvisar några andra symtom, såsom hosta, snuva eller svullna lymfkörtlar. Vi tror och hoppas att det som drabbat våra hästar är en lättare förkylning. 

Vår ambition är att öppna lektionsverksamheten igen efter att alla hästarna varit feberfria i två dagar. Sannolikt betyder det att lektionerna ställs in måndag 4 mars och tisdag 5 mars, men för att kunna öppna igen på onsdag förutsätter det att inga fler hästar insjuknar under helgen och att de hästar som fått feber idag är feberfria på söndag.

Ersättningslektioner kommer att erbjudas alla drabbade grupper.

Vi återkommer med uppdaterad information på söndag 3 mars. 

//GRYS personal och ordförande

Uppdaterad: 01 MAR 2019 21:34 Skribent: Karin Landström
Epost: Adressen Gömd


 


Här hittar du vår

webbshop:

 

Logo Prima 4 you profilkläder

 

 
 

 
Antal besök sen 090329:

url and counting visits

Accurate Visits

GRYS sponsorer...
  
 
 
 
 
 
 

Postadress:
Gunnebo RS - Ridsport
Eva Regnéll, Christina Halls Väg
43136 Mölndal

Kontakt:
Tel: 031276200
E-post: This is a mailto link

Se all info