Hoppa till sidans innehåll

Coronaviruset (Covid-19)


Information från GRYS styrelse med anledning av Coronaviruset uppdaterat 2021-01-15

Uppdatering med anledning av pandemilagen som trädde i kraft den 10 januari 2021. Observera max antal personer per utrymme nedan. Information finns också anslagen i stallet och manegebyggnaden. 

Till stallet och ridningen kommer vi bara om vi är helt friska och inte har feber, symtom på snuva, halsont eller hosta. Det är också viktigt att alla tänker på att inte komma till stallet om familjemedlem eller annan person som man har nära kontakt med är sjuk i covid -19.
Vi måste hjälpas åt att begränsa smittspridningen för att kunna fortsätta bedriva vår verksamhet.

Se uppdaterad info på anslag i stallet och här

I stallet
Håll avstånd till varandra genom att:
1. Aldrig vara mer än EN person i foderkammaren eller sadelkammaren. Hjälp de som inte når sadelkrokarna men se till att ni aldrig är mer än en person i sadelkammaren samtidigt. 
 
2. Vänta på din tur att hänga upp/ta ner sadel på behörigt avstånd från andra (ca 2 meter)
 
3. Aldrig mer än EN person hos häst i spilta/box. Vuxen person (medföljande eller personal) hjälper de barn som inte kan göra ordning hästen själv före och/eller efter lektionen. Medföljande vuxna som inte ska/måste hjälpa ryttaren väntar på utsidan av stallet.
 
4. Knacka på expeditionsdörren innan du går in och vänta på att du hälsas välkommen in, undvik att vara fler än TVÅ personer på expeditionen samtidigt (max ridlärare + EN person)
 
5. Låt var och en läsa information på anslagstavlorna i expeditionskorridoren och vid stallentrén utan att stå för nära varandra (behörigt avstånd ca 2 meter)

I manegen
1. Sitt/stå aldrig mer än EN person på lilla läktaren
 
2. Vistas aldrig fler än SJU personer på övre läktaren. Sitt på behörigt avstånd från varandra (ca 2 meter) när ni är på den övre läktaren
 
Teorilektioner
Planerade teorilektioner kommer att hållas på sådant sätt att vi undviker att sitta nära varandra. I möjligaste mån kommer vi att försöka bedriva både teori och uppsutten undervisning utomhus.

I övrigt gäller sedan tidigare meddelad information och försiktighetsmått, se nedan

Vi följer utvecklingen och de rekommendationer och uppmaningar som Ridsportförbundet och Folkhälsomyndigheten ger. Ridskolan har verksamhet som vanligt. 

Det är av största vikt att vi alla hjälps åt att minska smittspridningen! För att minska risken för smittspridning och skydda våra anställda, elever och övriga medlemmar är det mycket viktigt att alla tar sitt ansvar och följer de råd som folkhälsomyndigheten och WHO ger. De följer kortfattat nedan. Obervera att råden gäller även om du har lindriga symptom. 

  • Stanna hemma om du har förkylnings- eller sjukdomssymtom, även om de är lindriga. Känner du dig sjuk med symptom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. 

  • Stanna hemma om någon du bor tillsammans med eller någon du på annat sätt har nära kontakt med har konstaterad covid-19.

  • För att minska risk för smittspridning gäller max 1 medföljande till person/elev i stallet. Kompisar, mor- och farföräldrar eller andra som vill följa med till stallet är hjärtligt välkomna igen när smittorisken är över. 

  • Tänk på att hålla avstånd till varandra.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, eller med handsprit.

  • Håll avstånd till någon som hostar eller nyser.

  • Undvik att röra vid ögon, näsa och mun med händerna.

  • Använd en näsduk eller lägg armen över näsa och mun om du nyser eller hostar.

  • Rekommendationen är att stanna hemma och undvika kontakt med andra 1-2 dagar efter man känner sig fri från symptom. Handhygien är en fortsatt viktig åtgärd för att minska smittspridning.

Mer information finns bland annat hos Ridsportförbundet och Folkhälsomyndigheten

 

 

Uppdaterad: 15 MAR 2020 10:58 Skribent: Karin Landström
Epost: Adressen Gömd


 


Här hittar du vår

webbshop:

 

Logo Prima 4 you profilkläder

 

 
 

 
Antal besök sen 090329:

url and counting visits

Accurate Visits

GRYS sponsorer...
  
 
 
 
 
 
 

Postadress:
Gunnebo RS - Ridsport
Eva Regnéll, Christina Halls Väg
43136 Mölndal

Kontakt:
Tel: 031276200
E-post: This is a mailto link

Se all info