Hoppa till sidans innehåll

Nytt år, nytt avtal och nya priser

25 DEC 2019 19:02
Prishöjning vårterminen 2020
  • Skapad: 25 DEC 2019 19:02

Efter tre års kamp för vår existens på Gunnebo kommer GRYS äntligen få ett nytt hyresavtal med Mölndals stad, Kultur och fritidsförvaltningen. Avtalet är femårigt (2020-2024) och kommer att förlängas med fem år i taget från och med 2025. En preliminär överenskommelse om avtalet slöts den 4 december 2019. Avtalet kommer att undertecknas i vecka 51, efter Kultur- och fritidsförvaltningens behandling av ärendet den 12 december 2019.

I samband med det nya hyresavtalet kommer hyran för anläggningen tyvärr att höjas. För föreningen innebär det en fördubbling av den månatliga hyran (+ 8 tkr/månad, till 16 tkr/månad). Motivet för hyreshöjningen är dels att investeringar nu görs av kommunen för tidigare eftersatta åtgärder på anläggningen, dels att kommunen kommer att köpa specificerade tjänster från Gunnebo för daglig anläggningsskötsel (till exempel harvning). Kostnaden för tjänsterna kommer att läggas på föreningens hyra.

För att balansera de ökade fasta kostnaderna för hyran har styrelsen den 14 december 2019 beslutat att höja lektionspriset med 12 kronor/lektion för varje elev från och med vårterminen 2020. Samtidigt höjs hyran för Mr Darcy och stallplatshyran för privathästägare i motsvarande grad. 

Styrelsen beklagar att denna åtgärd måste vidtas men en ökning av fasta kostnader måste balanseras med säkerställande av intäkter i samma utsträckning. GRYS kommer fortfarande behöva bedriva regelbundna försäljningskampanjer varje termin, men intäkterna från dessa kampanjer kan inte säkerställa balans mot höjda fasta utgifter. Intäkter från försäljningskampanjerna används i första hand till föreningens egna investeringar, till exempel i nya hästar.  

Skribent: Karin Landström
Epost: Adressen Gömd


 


Här hittar du vår

webbshop:

 

Logo Prima 4 you profilkläder

 

 
 

 
Antal besök sen 090329:

url and counting visits

Accurate Visits

GRYS sponsorer...
  
 
 
 
 
 
 

Postadress:
Gunnebo RS - Ridsport
Eva Regnéll, Christina Halls Väg
43136 Mölndal

Kontakt:
Tel: 031276200
E-post: This is a mailto link

Se all info